GIVENCHY


KEZDETEK:
Hubert de Givenchy idejében a márka ismert volt modern, nőies stílusáról. Audrey Hepburn volt a Givenchy leghíresebb ügyfele. Híres vásárlói voltak a Guinness, a Grimaldi és a Kennedy családok tagjai is. Hubert de Givenchy 1995-ben vonult vissza.

ALAPÍTÓ:
1927 február 20-án született Beauvais-ban (ejtsd: buvé). Saját bevallása szerint az 1937-es, a legnagyobb divatházak alkotásai közt elkalauzoló divatkiállítás alig tíz évesen olyan impresszív hatást gyakorolt rá, amely hátralévő életében meghatározó élmény maradt. A fiatalkori felfedezéseket a párizsi képzőművészeti főiskola követte, ahol Jaque Fath révén egy valódi tapasztalásokkal és impulzusokkal teli világba cseppent. Az ifjú Givenchy vágyálmai rövidesen valóságba fordultak át. 1945-ben a francia divat olyan alakjaival dolgozott együtt, mint Lucien Lelongnak, Pierre Balmain, Christian Dior vagy Chanel egyetlen riválisa, Elsa Schiaparelli.

CÉG:
A Givenchy kiegészítőket, parfümöket és kozmetikumokat forgalmazó francia divatház, melyet Hubert de Givenchy alapított 1952-ben. Ma a luxustermékeket gyártó LVMH tulajdonát képezi.

KREATÍV IGAZGATÓ:
Riccardo Tisci után 2017 márciusától Clare Waight Keller a Givenchy kreatív igazgatója.

A 2017 FW kollekciót még Ricardo Tisci tervezte, de ezen kollekciók megtervezése után 2016 végén Tisci elhagyta a Givenchy márkát.Sale

Unavailable

Sold Out